20 Şubat 2015 Cuma

Java Projelerini Import ve Export Etme

Merhabalar arkadaşlar, bu makalemizde Java programlama dili kullanarak eclipse geliştirme ortamında oluşturduğumuz projeyi başka bir bilgisayara taşımak istersek yapmamız gereken projeyi export edip başka bir bilgisayara taşımak olacaktır. Sırayla önce Export ardından da Import işlemlerini inceliyor olacağız.

Öncelikle Eclipse ortamında yeni bir proje oluşturalım ekrana sadece helloworld yazan minik bir uygulama olsun.























Oluşturduğumuz proje içerisine bir src dosyası eklenmiş olarak gelecektir. Buraya bir tane class ekleyelim içerisinde Main metodu barındıran bir class olsun. Main metodu programın başlama noktasıdır. Biz projeyi çalıştırdığımız zaman main içerisinde yukarıdan aşağıya doğru sırasıyla kodlar çalışır. Eklemiş olduğumuz classın içindike main içerisinde kodlar yazalım ve ardından export edelim.

























Programın içerisine ekrana bilgi yazdıran komutlar yazalım. Ardından projemizi Export etme aşamasına gelebiliriz.File menüsü altındaki Export bölümüne tıklayalım.

























Önümüze açılan pencereden General menüsü altındaki Archieve File bölümüne tıklayalım.


























Bir sonraki aşamada ise hangi projeyi export etmek istersek bunu seçelim. Ardından seçtiğimiz projeyi nereye kaydedeceksek orayı belirtelim.






Ardından belirtmiş olduğumuz isimle kaydediyor olacaktır. Şimdi bu paketi başka bir bilgisayarda çalıştırmak istersek bu klasörü eclipse içerisine import ediyor olmamız yeterli olacaktır.
File menüsü altındaki import seçeneğine tıklarız.









 General sekmesi altında bulunan Existing Projects into Workspace dememiz yeterli olacaktır. Select archieve File yazan kısımdan daha önce import ettiğimiz dosyanın yolunu belirtiyor olmamız yeterli olacaktır.

























Select archieve file kısmından dosyayı belirtelim ve ardından finish buttonuna basarak işlemleri bitirebiliriz. Böylece aynı projeyi başka bir bilgisayarda tekrar kullanabiliriz.

Bir sonraki makalede görüşmek dileğiyle...








4 yorum:

SQL Server ve SQL Server Management Studio Kurulumu

Merhaba arkadaşlar, bu makalede SQL Server kurulumunu inceleyeceğiz. Öncelikle kurulum yapmak istediğimiz bilgisayarın işletim sistemine bak...