4 Mart 2020 Çarşamba

.Net Core Projesi Nedir - Ne Değildir?

Merhabalar, 

Asp.Net Framework'ün  baştan aşağı yenilenerek yeniden yazıldığı Asp.NET Core MVC projeleri hakkında bilgi almak istiyorsanız makalemi okumaya devam ediniz :)

















Asp.Net Core MVC Nedir? 

Microsoft'un yeni nesil açık kaynak kodlu web programlama aracıdır.  .Net yazılımcı toplulukları tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir uygulma geliştirme platformudur. Çapraz platform desteği var. Windows, macOS ve Linux platformlarında ayrıca cihaz,bulut ve gömülü sistemlerde kullanılır.




Neden Core Projelerini Öğrenmeliyim?


Ciddi iş potansiyeline sahip olan bu alanda kendimizi geliştirip iyi bir kariyer sahibi olmak istiyorsak güncel teknolojileri yakından takip etmeliyiz.

Neden Core Projesi Oluşturmalıyım?

  • Cross-platform larda uygulama geliştiriyorsam , yani uygulamam Windows, Linux, macOS gibi işletim sistemleri üzerinde çalışsın istiyorsam
  • Mikroservis mimarisi , yani Java,.NET Framework ,Ruby gibi monolitik dillerler ile yazılmış servislerin veya mikroservislerin karışımı teknolojisi.
  • Container kullanıyorsam ,Docker gibi.
  • Projemin artık çok iyi bir performansa ihtiyacı varsa (Web Framework Benchmarks bakınız)




.NET Framework Ne Zaman Seçmeliyim?
  • Kullanmış olduğum üçüncü parti .NET kütüphaneleri , dll leri , .NET Core için henüz mevcut değilse , yoksa
  • NuGet paketleri .NET Core için henüz mevcut değilse , yoksa
  • Kullandığım platform .NET Core desteklemiyorsa (Azure, üçüncü parti platformlar ya da Service Fabric Stateful Reliable Service gibi.)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SQL Server ve SQL Server Management Studio Kurulumu

Merhaba arkadaşlar, bu makalede SQL Server kurulumunu inceleyeceğiz. Öncelikle kurulum yapmak istediğimiz bilgisayarın işletim sistemine bak...