21 Ocak 2016 Perşembe

Oyunlaştırmada İlk Gün

Merhaba arkadaşlar, bu makalemde sizlere 16 Ocak’ta katıldığım BAUSEM tarafından düzenlenen sertifikalı Oyunlaştırma Programının ilk gününden bahsediyor olacağım. Oyunlaştırma eğitiminin başlangıcından bitişine kadar tam anlamıyla oyunu her anda hissedebildiğim eğitimle beraber oyunu yaşadığım ama tatlarını karıştırmadığım farklı bir eğitimdi. Size eğitimin başından sonuna kadar yaşadıklarımı anlatıyor olacağım.

Eğitime başlayışımız çok seri gerçekleşti.  Eğitimin başlangıcında Tuğba Çanşalı eğitimenimiz tarafından bir tanışma seansımız oldu.











 Bu kez farklı bir tanışmaydı. Eğitmenimizin bizlerden istediği adımızı görsel olarak tahtaya çizmemizdi. Kendisinin ismini resmetmek biraz kolay oldu. Burada en zoru benim oldu sanırım :) Çok farklı hikayeler çıktı oraya birbirimizi tanımaya çalışırken arka tarafta farklı bilgilerde öğrendik akılda kalıcı olacak bazı şeyler çıktı. Aşağıda da sizlerle çıkan farklı görseli paylaştım.










Sonrasında balonlarla eğitime devam ettik. Hepimiz balonların üzerinde isimlerimizi yazdık. Balon burada bir objeydi kişilerin birbirini bulup ilgili balonu ilgili kişiye verebilmesi için. Balonlara özellikler yazıp ikinci turda özelliklere bakarak kişileri bulmaya çalıştık. Bu kısım az daha eğlenceli oldu. Aramızdan çıkan en ilginç farklı özellik koalasever olmaktı bence.










Daha sonra eğitime Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Yrd.Doç.Dr. Yavuz Samur hoca ile devam edildi. Yavuz Hoca, oyunun geçmişinden eskiden oynanan oyunlardan bahsederek bizleri eskiye götürdü. Eski oyunlarımızdan olan körebe oyunun sınıfta oynadık. Ardından mevcut oyunun kurallarını değiştirerek oyuna farklı bir yapı kazandırdık.






















Ardından eğitime ilk oyunlaştırma kitabı yazarı eğitimcisi Ercan Altuğ Yılmaz ile devam edildi. Altuğ hoca bizlere oyunlaştırma kitabından bahsetti. Oyunlardaki farklı tipleri anlatırken acaba ben hangisiyim sorusunun cevabını aramaya başladım. Oyunlaştırma için gerekli olan oyun tasarımı ve oyun düşünceleri eğitimi verildi.





        








Son olarak eğitim Oyunder Derneğinin kurucu başkanı Tansu Kendirli hocamız ile devam etti. Hocamız bizlere oyunlaştırmayla ilgili teknik konulardan ve oyun sektöründen bahsetti. Jelibonlu bir ders olduğu için ayrıca güzeldi. :) 


















  


























Brokoli ve çikolata dedik dersimizi bitirdik. Acaba brokoli ile çikolatanın tatlarını karıştırmadan neler yapabiliriz bunun üzerine düşünmeye devam etmekteyim. Türkiye’de ilk kez düzenlenen sertifikalı bir oyunlaştırma programının ilk haftasında bunları yaşadık. Haftasonu neler olacağını düşünerek heyecanlanıyorum. En çok merak ettiğimse ne olacak bu brokoli ve çikolatanın hali. :)  Burdan hocalarımıza tekrar teşekkür ediyorum.

İyi Günler arkadaşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SQL Çalışma Sorularının Çözümü

 -Ürünler tablosundaki ürünlerden Rengi siyah,silver ya da multi renkte olanları fiyat bilgisine göre büyükten küçüğe getirilip gösterilecek...