1 Kasım 2018 Perşembe

Hibrit Uygulamalarda Ionic

Mobil cihazların sıkça kullanılıyor olmasından dolayı günlük yaşantımızda mobil uygulamalar daha çok kullanılmaya başlanmıştır. Bildiğiniz üzere mobil cihazlarda farklı işletim sistemleri yer almaktadır. Farklı işletim sistemlerinin bulunması yazılım tarafında da farklı programlama dillerini ve geliştirme ortamlarını bilmeyi gerektirmektedir. Dilersek native uygulama geliştirebildiğimiz gibi her türlü işletim sisteminde çalıştırılabilen uygulamalar geliştirilmeye başlanmıştır. Üstelik bu tarafta geliştirme yaparken bilmemiz gereken HTML5 ve JavaScript dilleridir. HTML ve Javascript kullanılarak geliştirilen uygulamalara hibrit (hybrid) uygulamalar adı verilmektedir.

Hybrid uygulama geliştirmek için farklı framework yapılarını kullanabiliriz. Ionic kullanarak mobil uygulama geliştirmek istersek Html ve JavaScript dillerini biliyor olmamız yeterli olacaktır. Üstelik geliştirmiş olduğumuz uygulamaları hem android markette hem de ios markette kullanıcılarıyla buluşturabiliriz.






ionichybrid tarafta mobil uygulama geliştirme noktasında birçok kütüphane bulunmaktadır. Bu kütüphanelerden en çok tercih edilenlerden biri Ionic Framework'tür. Ionic Framework kullanışlı ve öğrenmesi çok kolay bir kütüphanedir.

Ionic Framework, Cordova mimarisi üzerine inşa edilmiş olup mobil cihazın donanımına ve sistem kaynaklarına erişim gibi işlemler Cordova  aracılığıyla rahatça yapılmaktadır.

Web dünyasını biliyor olmanız mobil uygulama geliştirirken sizlerin işini kolaylaştıracaktır. Web programlama bilgilerinizi kullanarak mobil uygulamalarınızı geliştirebilirsiniz, geliştirmiş olduğunuz tek uygulama ile bunu Android, iOS veya Windows Phone gibi mobil işletim sistemlerinde çalıştırabilirsiniz. Hatta bu uygulamayı rahat şekilde mobil uyumlu bir web sitesi olarak paylaşabilirsiniz de.





Ionic Angular.js kütüphanesini temel alarak oluşturulmuştur. Güncel sürümü Ionic 3'tür.

Ionic ile mobil uygulama geliştirmek için temel olarak HTML, JavaScript ve Angular.js bilmek yeterli olacaktır. 

Ionic’in farklı tasarım, tema ve bileşen desteği bulunuyor. İlk kurulumda gelen dosyalar dışında internetten bulduğunuz farklı tasarımları indirip mobil uygulamamıza dahil edebiliriz.  Daha detaylı tasarımları görmek için lütfen tıklayınız. Ionic uygulamalarınız için birçok özel tema veya bileşeni bulabilirsiniz.

İonic kurulumunun aşamalarını görmek için lütfen tıklayınız.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SQL Server ve SQL Server Management Studio Kurulumu

Merhaba arkadaşlar, bu makalede SQL Server kurulumunu inceleyeceğiz. Öncelikle kurulum yapmak istediğimiz bilgisayarın işletim sistemine bak...