1 Kasım 2018 Perşembe

Ionic Kurulumu

Ionic Framework ile geliştirmeye başlamadan önce ilk olarak bilgisayarımızda Node.js kurmamız gerekecektir. Node.js kurmak için tıklayınız.




Node.js'in en son sürümünü ve en sık kullanılan sürümünü görebilirsiniz. En sık kullanılan versiyonunu indirip bilgisayarımıza kuralım.





















Komut satırını açıp artık ionic kurulumuna başlamak için aşağıdaki kodu çalıştıralım.

npm install -g cordova ionic


ionic tarafında yeni bir proje oluşturmadan önce kendimize projelerimizi tutacak bir klasör oluşturup bu proje içerisine ionic kodlarını yazarak yeni bir proje oluşturabiliriz.










Projeyi çalıştırmak için oluşturduğumuz projenin içerisine geçip projeyi çalıştırmamız gerekecektir. cd komutunu kullanarak proje klasörüne geçiş yaparız.



Projemizi çalıştırınca  tarayıcıda yazdığımız uygulamanın yansımasını görebiliriz.






Ionic ile geliştirdiğiniz projemizin testini yapmak için herhangi bir emülatöre ihtiyacımız yoktur. Bilgisayarımızda yer alan internet tarayıcılarından herhangi birisini kullanabiliriz. Ionic sayesinde uygulamanızın hangi platformda nasıl gözükeceğini kontrol edebilir ve projemize platforma özel çalışmasını istediğimiz kod parçalarını da ekleyebiliriz. Geliştirmiş olduğumuz kodları mobil uygulamaya çevirmek ve bir emülatörde incelemek istersek Android SDK veya Xcode gibi dönüştürmek istediğiniz platformu da bilgisayarımıza kurmamız gerekecektir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SQL Server ve SQL Server Management Studio Kurulumu

Merhaba arkadaşlar, bu makalede SQL Server kurulumunu inceleyeceğiz. Öncelikle kurulum yapmak istediğimiz bilgisayarın işletim sistemine bak...