29 Mayıs 2014 Perşembe

Unity Terrain'de Belirli Bölgeleri Renklendirme

Merhaba arkadaşlar,
Bir önceki dersimizde Terrain yapısına renk vermekten bahsetmiştik. Terrain içerisinde belli bir bölgenin rengini nasıl değiştiririz buna bakıyor olacağız.
Öncelikle projeme yeni bir Terrain ekleyip şekiller vereceğim.
  • Game Object sekmesi altındaki Create Other kısmından Terrain bölümünü seçiyorum ve projeme yeni bir Terrain eklemiş oluyorum.
  • Projemize Assets sekmesinden import assets altındaki Terrain Assets paketini dahil ettikten sonra Terrain'e renk verme işlemini yapmak için sağ taraftaki Terrain properties kısmında bulunan Edit Texture bölümündeki Add Texture kısmından istediğim rengi Terrain'ime atama yapabiliyorum.Bu işlemler sonucunda aşağıdaki gibi bir Terrain'im oluşuyor.
















Şimdi renklendirme yaptığımız Terrain'e çeşitli şekiller çizelim ve bu şekillerin sadece tepelerinin rengini değiştirmeyi öğrenelim.

Terrain' şekil vermek için Terrain seçtikten sonra sağ taraftaki Terrain Script kısmından Raise/ Lower Terraine butonuna basarak Terrain'e şeklimizi verebiliriz.Renklendirme yapmak için Paint Texture butonuna basıp alt brushes seçeneğinden kendimize uygun fırçayı seçeriz ve Texture kısmında Edit Texture altındaki Add Texture bölümüne tıklayarak kendimize uygun rengi seçebiliriz.





















Bu adımları sırasıyla uygulayarak istediğimiz rengi seçmiş olduk ve şimdi bu rengi şeklimize uygulamaya gelelim. Texture kısmına seçtiğim seçenekler gelmiş oldu. Şeklim üzerindeki tepelerin hangi renk olmasını istiyorsam o resmi seçip ardından kendime uygun brushı seçip uygulamak istediğim bölüme gelip mouse'un sol tuşu ile tıklıyorum. Elim tuşta basılı olduğu sürece boyama işlemi devam edecektir.İlgili işlemleri yaptıktan sonra aşağıdaki gibi bir şekil elde etmiş olacağım.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SQL Server ve SQL Server Management Studio Kurulumu

Merhaba arkadaşlar, bu makalede SQL Server kurulumunu inceleyeceğiz. Öncelikle kurulum yapmak istediğimiz bilgisayarın işletim sistemine bak...