2 Haziran 2014 Pazartesi

Unity Projesine Karakter Ekleme

         Merhaba arkadaşlar. Bu dersimizde projeye karakter eklemeyi nasıl yapacağız buna bakacağız. Öncelikle projemize bir çalışma alanı Terrain ekliyoruz. Projeye import etmemiz gereken bölüme geliyoruz. Bunun için menü kısmında Assets bölümünden import package altında bulunan Character Controller seçeneğine tıklayarak projemize karakterleri ekleyelim.















       Projeye Character Controller import ettikten sonra şimdi Assets--> Standart Assets --> Character Assets seçeneği altından 3rd Person Controller seçeneğine basalım. Terrain üzerine 3 boyutlu adamımızı ekleyebiliriz. Terrain üzerine eklediğimiz nesneyi bulmak için klavyeden F tuşuna basıyoruz. Bizi eklediğimiz nesneye götürür. Yine klavyeden R tuşuna basarak nesnemizin boyutunu değiştirebilirken W tuşu ile nesneyi istediğimiz boyutta taşıyabiliriz. Hatta nesneyi döndürmek istersek bu sefer klavye üzerindeki E tuşuınu kullanabiliriz. Nesnemizi işlemler sonucunda ekranda görebiliriz. Yapılan işlemlerin sonucunda Terrain görüntüsü aşağıdaki gibi olur.















     Eklemiş olduğumuz karakterin düzgün bir şekilde ilerlemesi için ilgili animasyonlarının eklenmesi gerekmektedir. Bunun için karakteri seçtikten sonra sağ taraftaki pencere içerisinden ilgili animasyonların atamalarını yapmamız gerekir. Atamaları yaptıktan sonra aşağıdaki gibi bir görüntü elde edeceğiz.













     Bu düzenlemeleri yapmamızın ardından yukarıda bulunan play tuşuna bastığımız zaman karakter düzgün bir şekilde hareket ediyor olacaktır.




   

1 yorum:

  1. Ya ben bunu demiyom ben unity de pixel karakterlere nasıl eklem koyulur nasıl kollar felan tanımlanır onu soruyom yaaaa

    YanıtlaSil

SQL Server ve SQL Server Management Studio Kurulumu

Merhaba arkadaşlar, bu makalede SQL Server kurulumunu inceleyeceğiz. Öncelikle kurulum yapmak istediğimiz bilgisayarın işletim sistemine bak...