2 Haziran 2014 Pazartesi

Unity'de Gökyüzü Rengini Değiştirme

     Merhaba arkadaşlar bu makalede gökyüzü rengini değiştirmeyi inceliyor olacağız. Bunun için projemizi oluşturup içerisine Terrain ekleyelim. Ardından projemize bir karakter ekleyelim. Bütün bu işlemlerin nasıl yapıldığını önce makalelerimde bulabilirsiniz. Bütün işlemleri yaptıktan sonra bu aşamadaki Terrain'in gökyüzü rengini değiştirmek istiyoruz. Öncelikle projeme Assets başlığı altından Skyboxes paketini eklememiz gerekir.










  








    Paketi eklememizin ardından sol taraftaki hierarchy kısmından Main Camera'yı seçiyoruz ve üst menüdeki Component başlığı altındaki Rendering bölümünün içerisindeki Skybox'ı ekliyoruz. Bu aşamadan sonra Main Camera seçiliyken sağ taraftaki Inspector penceresi altına Skybox eklenmiş oldu.

















      Custom Skybox seçeneğine basıp şimdi gökyüzü rengini seçelim. Bu aşamadan sonra projemizi yukarıdaki play tuşuna basarak çalıştırırsak oyun ekranımızdaki gökyüzü rengini değiştirmiş olacağız. Terrain'i aydınlatmak için Game Object menüsü altındaki Create Other seçeneğine tıklayıp Directional Light seçip eklersek oyun alanımız daha canlı olacaktır.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SQL Server ve SQL Server Management Studio Kurulumu

Merhaba arkadaşlar, bu makalede SQL Server kurulumunu inceleyeceğiz. Öncelikle kurulum yapmak istediğimiz bilgisayarın işletim sistemine bak...