10 Haziran 2014 Salı

Unity'de Cubeler Ekleyip Onların Rengini Değiştirme

   Merhaba arkadaşlar, bu makalemizde Unity'de animasyon yapımını anlatacağım. Bunun için projemize yeni bir Terrain ekliyorum. Daha sonra Terrain üzerine bir Game Object başlığı altındaki Create Other başlığı altından iki tane Cube ekliyoruz.
                                                                                                         
    
 
Ekrana Cube'leri ekledikten sonra bu Cube nesnelerinin rengini değiştirmek için alt tarafta bulunan Project penceresinin içerisinde sağ tıklayarak Create menüsünün altından Material bölümünü seçiyoruz. Projemize New Material eklendi.













 
 Şimdi sıra geldi eklemiş olduğumuz Material'e özellikler vermeye. Material'e istediğimiz ismi ekledikten sonra verebiliriz. Kırmızı adını verelim. Renk bilgisi eklemek istiyoruz. Bunun için eklemiş olduğumuz Kırmızı isimli  Material'e bir kere tıkladıktan sonra sağ taraftaki Inspector penceresinden renk atamaya ya da diğer özelliklerini değiştirmeye. Biz renk değiştirmek istediğimiz için Main Color bölümündeki boş beyaz kutuya bir kere tıkladığımız zaman renk bilgisini seçmemiz için bize Color penceresi açılacaktır. Buradan istediğimiz renk bilgisini seçebiliriz.
















 Kırmızı olarak belirlediğimiz Material'e kırmızı özelliğini atadık. Şimdi bu özelliği Terrain üzerine koymuş olduğumuz Cube'lerin rengini değiştirmek için Kırmızı Material'e basılı tutarak istediğimiz nesnenin üzerine atamamız gerekecektir. Kırmızı özelliğini sürükle bırak yaparak istediğimiz nesneye atama işlemi yapabiliriz. Bu işlemeleri yaptıktan sonra ekran görüntümüz aşağıdaki hali alacaktır.



1 yorum:

SQL Server ve SQL Server Management Studio Kurulumu

Merhaba arkadaşlar, bu makalede SQL Server kurulumunu inceleyeceğiz. Öncelikle kurulum yapmak istediğimiz bilgisayarın işletim sistemine bak...