20 Aralık 2018 Perşembe

Neuron Nedir?

Makeblock eğitim kiti olan neuron kitini inceleyelim.

Neuron Stem / Steam eğitimi için hazırlanmış programlanabilir, elektronik modüller içeren kittir. İçerisinde her birinin farklı işlevi olan modüller içermektedir. Böylece rahatlıkla projemizi yapabiliriz. Modüller mıkantıslı yapıya sahip olmasından dolayısıyla Neuron kit ile bağlantı problemleri ortadan kalmaktadır.




















Görselden de anlayacağınız üzere Neuron Modülleri renklerine göre 3 kategoriye ayrılmıştır.

1.Yeşil Renkli Modüller (Power, Bluetooth)
Güç ve Haberleşme sağlar.

2.Turuncu Renkli Modüller (Funny Touch, Gyro Sensor)
Giriş  / Input Modülleridir.

3.Mavi Renkli Modüller(Led Panel, Buzzer)
Çıkış / Output Modülleridir.


Gelelim neuron nasıl kullanılır kısmına. 
2 farklı seçenekle kullanılabilen neuron mucit kiti bu özelliği sayesinde hem küçük yaştakilere hem de daha büyük yaştaki öğrencilere hitap etmektedir. Hem programlayarak hem de tak çalıştır mantığı ile kullanabiliriz. Programlama seçeneği daha büyük yaşlar için kullanabiliriz.

Eğer programlamadan proje geliştimek istiyorsak gerekli modülleri bir araya getirmemiz yeterli olacaktır. Mıknatıslı olması kolay bağlanmayı sağlar. 

Kit içerisinde 6 farklı modül ve neuron aksesuarları yer almaktadır.

Power Modülü




Power modülü diğer modüllerin çalışması için güç sağlar. Bilgisayardan veya harici 5 volt güç adaptörü ile modülü şarj edebiliriz.


Bluetooth Modülü











Bluteooth modülünün 2 farklı görevi bulunmaktadır. Bunlardan birisi akıllı cihazının 10 metreye kadar haberleşmesini sağlamak diğeri ise usb kablo ile bilgisayara bağladığınızda diğer modüllerin çalışması için güç sağlamaktadır. 



Gyro Sensor Modülü














Giroskop diye de karşımıza çıkan hareket ve pozisyonu algılamak için kullanılan bir modüldür. Bir nesnenin açısal hızını ve ivmesini ölçmek için kullanılan bir modüldür.


Funny Touch Modülü











Hemen hemen her nesneyi dokunmatik yüzeye dönüştürmemize yardımcı olan bir modüldür.


Buzzer Modülü













Projelerimizde uyarı veya ses çıktısı ihtiyacımız olduğunda buzzer modülü kullanılacak. Uyarı dışında farklı melodilerinde çalmasını sağlayabiliriz. 

Led Panel Modülü














Led panel 64 tane rgb renk içerir. Ledlerin renklerini değiştirip ya da animasyonlar yaparak harika şeyler oluşturabiliriz. 


Programlayarak kullanmak istersek akıllı cihazlar aracılığıyla ya da bilgisayarımızı kullanarak programlayabiliriz. 

Neuron mblock Programlama,
Mblock bloklar halinde programlama yapmamızı sağlayan daha çok sürükle bırak mantığıyla çalışan programlamayı öğretmek için tasarlanmış Scratch tabanlı bir programdır. 2 fakrlı şekilde programlayabiliriz. Eğer internet bağlantınız varsa online, ya da bilgisayarınıza kurulum yaparak bilgisayarınız üzerinde çalışabilirsiniz.

Bağlantı için gerekli malzemeler 
1. Neuron kutusundan çıkan usb kablo 
2. Bluetooth modülü usb kablo ile bir ucunu bluetooth modülüne diğer ucunu bilgisayar bağlayalım sonrasında mblock sitesine girip işletim sistemimize uygun olan sürümü indirelim. Windows işletim sistemi kullanıyorsanız indirmek için tıklayınız.

İndirdikten sonra mblock açıp en üst sekmeden "Neuron" seçelim. Bağlan sekmesine "usb" seçip connect diyelim. 

Bağlantımız hazır programlamaya başlayabiliriz. Robotlar kısmına bakarsak neuron kodları eklendi. Sürükle bırak ile kodlarımızı art arda ekleyip  istediğimiz bir şeyin yapılmasını sağlayabiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SQL Çalışma Sorularının Çözümü

 -Ürünler tablosundaki ürünlerden Rengi siyah,silver ya da multi renkte olanları fiyat bilgisine göre büyükten küçüğe getirilip gösterilecek...